Szauna

 

 

 

A medencetérbe telepített, lucfenyőborítású finn szauna kabin egyszerre 6 fő befogadására alkalmas. A szaunázást a pad alá épített LED világítás, homokóra, hő-, és páratartalom mérő, valamint öntöző dézsa teszik hangulatossá és teljessé. A szauna üzemi hőmérséklete 75-95 °C.
Ha igazi szauna élményre vágyik, akkor mindenképp próbálja ki szauna szeánszainkat, ahol szakképzett szauna mesterek végeznek felöntéseket. A szauna mester végig a szaunában tartózkodik, és személyesen gondoskodik az aromás ráöntésekről, valamint a megfelelő hőmérsékletről és ventillációról, és végül, de nem utolsósorban a jó hangulatról is. Egy-egy program időtartama maximum 12-15 perc, de bárki aki úgy érzi elég volt számára, nyugodtan elhagyhatja a szaunát. Ezt követi a lehűlés, majd pihenés, relaxáció, melyre legideálisabb szállodánk hangulatos „spa relax" szobája.

 

Ízelítőül kínálatunkból:

- Csodálatos életelixír : A szeánszon a vendégek izzadás után először tengeri sóval, majd hidratáló mézzel kenik be magukat. A szauna mester a program alatt citrom és ilang-ilang illóolajat használ. A szeánsz után energiapótlás történik a szeánszon részt vett vendégeknek mézzel leöntött citrommal.

- Vitaminbomba – gyümölcsös szeánsz: A felöntésnél citrusos illóolajakat használ a szauna mester. (mandarin, grapefruit, édesnarancs, kubeba vagy bergamott). Energiapótlás történik a szaunázás után banánnal, kiwivel és naranccsal.

- Rózsabarack elixír: Az Elixír Hotel Rózsabarack pálinkájával és vízzel történik a felöntés a szaunában, majd a szauna mester vanília és szegfűszeg illóolajjal teszi még kellemesebbé a forró légkört a 15 perc alatt. Pihenőidő alatt a szeánsz végén a vendégek aszalt gyümölcsöt csemegézhetnek.

- Zöldellő tavasz: A program során az izzadni vágyók először sóval radírozzák le elhalt hámsejtjeiket a legfelső bőrrétegről, majd kitágult pórusaik fertőtlenítése után jéggel zárják be azokat, és stimulálják a bőrön levő idegsejteket. Ezzel is hűtve magukat a magas hőfokú kabinban és meleg légkörben. Szaunázók közben pedig geránium és borsmenta illóolajjal lazíthatják el magukat. Igény szerint „jeges nyakon öntést" kérhetnek a vendégek lehűléskor.

 


Ha netán többféle szaunát kipróbálna, akkor látogassa meg a Szent Erzsébet Gyógyfürdő országosan is egyedülálló, 11 kabinnal rendelkező szaunaparkját, melyet szállodánk vendégei ingyenes használhatnak!


Szaunánk illetve wellness részlegünk a Szent Erzsébet Gyógyfürdővel megegyező nyitva tartásban vehető igénybe:


Hétfő, Kedd, Szerda: 8.00 - 20.00
Csütörtök, Péntek, Szombat: 8.00 - 22.00
Vasárnap: 8.00 - 20.00

 

A szauna házirendje megtekinthető ITT!

AJÁNLATKÉRÉS/FOGLALÁSHírlevél Feliratkozás

E-mail cím:*